top of page

Sportmelltartó teszt: Anita DynamiX star

Az Anita DynamiX Star egy igen erős tartást biztosító sportmelltartó, amit kimondottan futáshoz és dinamikus sportokhoz ajánlj a német gyártó. A melltartó hátul keresztpántos, úgynevezett Power-X típusú innovatív hátmegoldással készült, melynek X formájú, alápárnázott, tehermentesítő pántjai stabilitást, könnyű öltözködést és maximális kényelmet garantálnak. A hátul lévő X forma nem gátolja a karok és a lapocka szabad mozgását. A hátánál lévő kapcsoknak köszönhetően a melltartó könnyen fel- és levehető, és aki már próbált izzadtan lerángatni magáról egy bebújós sportmelltartót az tudja, hogy mekkora áldás az ilyen megoldás.

Az Anita DynamiX Star összetétele: poliészter (45%), poliamid (35%), elasztán (10%), poliuretán (10%)

Pontosan mérd le magad, és akkor biztosan jó méretet választasz

Anita sportmelltartók A kosártól egészen H kosárig léteznek, így gyakorlatilag mindenféle mellmérethez találsz magadnak melltartót. A Futásról Nőknek bloggerei és újságírói is teszteltek több Anita Active melltartót. A 10 fős tesztelői csapatból én voltam az egyetlen, akinek a mérések alapján, és a táblázat segítségét használva, elsőre nem volt tökéletes a kiválasztott és megrendelt méret. A többieknél teljesen működött, hogy a lemért centik alapján rendeltek maguknak a webről. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy mostanában értem a kisfiam szoptatásának a végére, és talán nem szükséges tovább árnyalnom a képet, elég annyi, hogy „leeresztett lufi” stádiumban vagyok éppen. Így a lemért adat alapján kisebb melltartó került hozzám, viszont ahogy felvettem, a megereszkedett bőr feltorlódott, és nagyobb kosárméretre kellett lépnem. Mivel nem S,M,L,XL méretezésű a melltartó, hanem pontos körméret és kosárméret alapján történik a méret meghatározása, fontos, hogy egy vékony topot felvéve végezd el a mérést az ábrán található módszer szerint.

Az én tanácsom az, hogy mérd le magad, de ha olyan speciális helyzetben vagy mint én voltam (szoptatás utáni időszak) vagy éppen változik vagy változott a tested, akkor próbáld fel a melltartót. Az FN Boutique webshop központjába is bármikor bemehetsz próbálni, persze előtte telefonon mindenképp hívd fel a 20-480-3925 számot időpontegyeztetés miatt. Ha nem Budapesten élsz, akkor pedig keress rá az Anita since 1886 márka forgalmazóinak listájára, mert országszerte fogalmazzák az Anita melltartókat bizonyos fehérnemű üzletekben is.

Pántok, kapcsok, csatok

Az Anita DynamiX star sportmelltartón a vállpántok elől állíthatók, ami kifejezetten praktikus. A saját testemen is tapasztaltam, hogy a terhesség és a szoptatás alatt nem ugyanolyan keblekkel rendelkeztem. Nem jöttek rám a terhesség előtti sportmelltartóim, pedig szerettem volna mozogni. Ilyenkor az ember vesz egy pár másikat, de anyagi és fenntarthatósági szempontok miatt is rossz érzés venni valamit, ami nagyjából 1 évig lesz jó és szükséges. Persze az állíthatóság nem garantálja, hogy a melltartó végig kényelmes lesz, de akár az anyaság, akár egy sikeres fogyás miatt igazán praktikusnak gondolom az állítható pántokat, és ami fontos, az állíthatóság nem megy a tartás rovására.

Egy teljesen más sportmelltartó, mint amiket megszoktam

Amikor először fogtam a kezemben az Anita DynamiX Star melltartót, szkeptikus voltam a javából. Túl sok a kapocs, nem is olyan rugalmas, mint a megszokott sportmelltartóim/topjaim. Bevallom, halogattam is a próbát, aztán csak rászántam magam, hogy felvegyem. „Oké, az elől lévő kapocs biztos, hogy zavarni fog, már most zavar” – gondoltam, miközben futáshoz készülődtem. Leértem, az órám betöltött és elkezdtem futni. Futottam, futottam, futottam, amikor az edzés felénél belém hasított „ó, hát én most melltartót tesztelek”. Vagyis nem zavart se kapocs, se pánt, se a melltartó „rugalmatlansága”. Végül rá is jöttem, hogy azért nem készítik rugalmas anyagból a melltartót, mert akkor a mellek mozgását egyáltalán nem gátolná futás közben, hiszen az anyag nyúlása követné a mellek mozgását. Az a helyzet, hogy nagyon pozitívan csalódtam, a melltartó valóban nagyon kényelmes, remekül illeszkedik, szellőzik, tart, de nem szorít, ráadásul a pontos méretezés miatt 80B, 85D stb. tökéletesen ki lehet választani a megfelelő méretet.

Ez tényleg egy sportmelltartó!

Mivel valóban melltartós a fazonja, így én póló nélkül én nem venném fel, azaz nyáron amolyan topként nem használnám - de nem is topnak készült. Az Anita since 1886 német márka gyártója egy gyógyászatból érkező cég, ami a funkcionalitást tekintve egyértelműen érezhető, ugyanakkor esztétikailag is gyönyörűek a termékek.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page